de wegen kruisen elkaar


de wegen kruisen elkaar 1.0

routes volgen die de bewegingsrichting van andere personen snijden, zodat men elkaar ergens tegenkomt; in toepassingen waarin geen sprake is van een fysieke verplaatsing vervolgens ook: elkaar ontmoeten

Algemene voorbeelden


De film speelt zich af op de Magnolia-boulevard in een woonwijk van Los Angeles. Daar kruisen de wegen van een dozijn personages elkaar.

http://www.ou.nl/open/rma/spiegel/frames11.htm

Netwerk filmde hem al cruisend door de wandelgangen van de Tweede Kamer, waarbij hij iedere blondine die zijn weg kruiste, probeerde te paaien met de belofte van een staatssecretariaat.

De Groene Amsterdammer,

Lieven had het gezelschap meegenomen naar café De Mol [...]. Hij stokte omdat hij op dat ogenblik zelf niet kon geloven wat hij zag: de Noor hing aan de tapkast. Na drie jaar en een ontelbaar aantal toevalligheden kruisten hun wegen elkaar opnieuw in De Mol.

Na de siësta, Paul Koeck,

De één gaat zijn weg, de ander gaat zijn weg, de één woont hier, de ander daar, de één doet dit, de ander dat, de één trouwt met een meisje uit Arnhem, de ander met een meisje uit Den Haag, er worden kinderen geboren en het kan wel tot de jaren tachtig duren voordat hun wegen elkaar weer kruisen.

De man op de Middenweg, Koos van Zomeren,

Ik zou een zuiverder verhouding tot Machiavelli hebben als ik niet ook belangstelling had voor macht; hier kruisen mijn wegen de zijne op een intiemere en gecompliceerdere manier.

NRC,